Επιλογή Σελίδας

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ασπρομύτικα φασόλια Λήνου
  • 1 φλιτζάνι μαύρη φακή Beluga
  • 2 κουταλιές της σούπας νεροκρεμμυδο Ζακύνθου
  • ½ καρότο στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά κόκκινη τσιλι
  • 1 χούφτα άγρια ρόκα
  • 3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 1-1,5 κουταλάκι ξερή μαντζουράνα
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λαδόξυδο

Βράζετε για 20 λεπτά ξεχωριστά τα δυο όσπρια για να μην πάρουν χρώμα τα φασόλια από το νερό της φακής. Πρέπει να είναι όλα αλ τέντε. Σουρώνετε, τα ενώνετε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε και τα ραντίζετε όσο είναι ζεστά με λίγο λαδόξυδο. Όταν κρυώσουν προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με προσοχή. Συνοδεύστε με βραστά αυγά και φέτα.

Συνταγή:  Ζαφείριος Χατζηχαλκιάς