Επιλογή Σελίδας
Υλικά
  • 300 γρ ασπρομάτικα φασόλια Λημνου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χύμος από 1 λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι
  • 5 λιαστές ντομάτες για διακόσμηση

Καθαριζουμε τα φασολια  από ξενα σωματα

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια.

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια και κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
  2. Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε το νερό.
  3. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι, για να σκληρύνουν και να μη λιώσουν στο βράσιμο.
  4. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ (περίπου 20-30 λεπτά).
  5. ​Σουρώνουμε τα φασόλια,.
  6. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με της λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες .

 

Σχετικά Προϊόντα